Så jobbar vi

Med snart 50 års erfarenhet i bagaget erbjuder vi en handplockad kollektion av mattor, belysning, konst och utomhusprodukter. Vi har vid det här laget samlat ihop till en lång lista av referensprojekt inom kontor, hotell, retail, läromiljöer och privata hem. Vi riktar oss främst mot arkitekter och inredare men man kan såklart även komma hit som privatperson (med eller utan egen inredare).

Dahl Agenturer består av ett sammansvetsat team, som med utgångspunkt från vårt huvudkontor och showroom i Stockholm samt våra andra två showrooms i Malmö och Göteborg deltar med kunskap och produkter i projekt över hela Sverige. 

Vi hakar gärna på så tidigt som möjligt i projekten – helst redan på ritningsstadiet där vi gladeligen ställer upp som den där trygga och rutinerade sparringpartnern som bidrar med inspiration, kunskap och erfarenheter kring produkterna, budgetar, leveranser, hållbarhet och miljöcertifieringar eller varhelst vi behöver visa musklerna. 

Vi jobbar tajt med våra leverantörer och deras produktutveckling samt hållbarhetsarbete. På så vis kan vi finjustera vårt produktutbud så att det ständigt känns relevant, uppdaterat och motsvarar kundens behov.

Boka gärna in en visning i vårt showroom eller så kommer vi direkt till er!

Vill du veta hur det började?

Dahl Agenturer grundades 1976 av Arne Dahl som importerade mattor på agenturbasis – det första varumärket var belgiska Louis de Poortere. Referenserna var kontor, hotell och andra offentliga miljöer som t.ex. den då nya utrikeshallen på Arlanda.

1990 började Alexander, Arnes son i företaget och i samma veva breddades sortimentet med möbler, belysning och badrumsinredning från Spanien samt Italien. Mot slutet av nittiotalet introducerade vi Santa & Cole på den svenska marknaden, en romans som håller än. Linda, Arnes dotter anslöt till företaget 1996 och ”syrran & brorsan” var återförenade under samma tak igen (Strandvägen 7B för att vara exakt).

I början av 2000-talet sågs det faktiskt som något ganska exotiskt med utländska designers och vi blickar tillbaka på många härliga leverantörsbesök, hotellprojekt och minnen som skapades under denna tid. De senaste tio åren har vi dock återgått till att låta mattor och belysning vara vår kärnverksamhet och fokus – och det sägs att heltäckningsmattan är trendig igen!

Idag ägs och drivs Dahl Agenturer av Linda och Alexander Dahl som övertog ägandet från sin pappa år 2000.

Dahls universum

Att vi är materialnördar och går igång på nya strukturer och färgkombos vet alla som har träffat oss, det är en del av vårt DNA. Efter 20 års företagande känns det allt mer som att vi jobbar inom upplevelsebranschen – vi älskar att med vår kunskap och kollektion få bidra till att skapa miljöer där människor möts, trivs och har roligt på jobbet.

Vi hämtar vår inspiration från många olika ställen; i vardagen, på resor och inte minst i mötet med andra. Vi hoppas att vi också kan inspirera och utbilda er genom t.ex. de utställningar, designsamarbeten och seminarier som vi själva organiserar.

Vi anordnar regelbundet seminarier och events för att hitta nya infallsvinklar och möjligheter. Ni som varit på någon av våra ”Mischmaschluncher” vet vad vi pratar om. Håll utkik efter våra inbjudningar via vårt nyhetsbrev och vår instagram!

Visste du att…

Dahl Agenturer är partnerföretag till MITT LIV, en stiftelse som arbetar för ett inkluderande samhälle och en arbetsmarknad där mångfald värdesätts. Vi medverkar genom mentorskap, rådgivning och praktikplatser.

”Dahl Youngsters” är vår jobbpool och praktikplats för unga människor. Vi vill använda vår arbetsplats som en språngbräda ut i arbetslivet där unga jobbar på våra events, packar prover, städar och fixar i vårt showroom och lager. Vi vill bidra med arbetserfarenhet, vara förebilder, ge ett arbetsbetyg och ett första kontaktnät – en introduktion till arbetslivet helt enkelt.

Vi stöttar FRONTIER MMA som är en kampsportsklubb i Rosengård, Malmö. Den drivs av Alex barndomskompis Bobby med ambitionen att förmedla träningsglädje och mångfald.

Vi stöttar YENNENGA PROGRESS, som med sin affärsmodell skapat en franchisemodell som ger människor i världens fattigaste byar möjlighet att skapa sin egen välfärd genom utbildning och entreprenörskap. Läs mer om hur allt startade i byn Nakamtenga, Burkina Faso.

Ajax loader
Fråga oss!
Dra filer hit eller
Godkända filtyper: jpg, jpeg, pdf, doc, png, Max filstorlek: 283 MB.