Sensory Richness by ENTIÈRE

Välkommen till ett rum för alla sinnen.

Vår omvärld är idag till största del designad. I västvärlden har synen, det visuella, länge varit prominent och kopplat till högtstående tänkande och till följd av detta har vi ofta glömt bort våra övriga sinnen. För en rikare upplevelse behöver vi skapa närvaro genom att bjuda in alla sinnen.

Entière, med designern och grundaren Charlotte Ryberg flyttar in hos oss nu under senhösten och förvandlar vår lounge till en levande installation och utställning, ’Sensory Richness’ – som i sig är ett slags ’behind the scenes’ till hennes kreativa studio Entière Lab. Så varmt välkommen till oss för ett djupdyk i en experimentiell, sensoriskt rik process i färg och materialitet.

Under en kväll (15 november kl 16-19) bjuds du in till en stämningsfull upplevelse där såväl dryck som tilltugg är en del av installationen. Charlotte håller en inspirerande presentation om rum för och med alla sinnen – varför vi behöver dem för vårt välmående, hur vi kan skapa dem för en rikare, sinnligare upplevelse, men också hur det kan följa med kreatörer och bli en del av deras kreativa process.

’Sensory Richness’ visas hos oss året ut (minst) och inkluderar även Entières underbara semitransparenta skärmväggar med olika lager av ulltråd – där tråddragningen görs för hand i Stockholm och varje skärm blir unik.

I samband med utställningen släpps dessutom Entières första doftkollektion, ’For the Love of Pine’ – en ’capsule collection’ sprungen ur ett explorativt, multidisciplinärt designprojekt med och för alla sinnen, med utgångspunkt i kärleken för den vindpinade tallen. En första begänsad upplaga av numrerade boxar kommer finnas till försäljning här hos oss. De exklusiva boxarna innehåller en parfymolja med roller, 100% doftolja för diffusers, samt en tillhörande konceptuell, handgjord doftsten att droppa oljan på.
’For the love of Pine’ innehåller endast naturliga ingredienser.
Ett skogsbad för kropp och sinne, en doftupplevelse för grundande livskraft.

SENSORY RICHNESS
Rum för alla sinnen – installation och utställning
Öppettider: Från 15 november, måndag-fredag 9-17
Plats: Dahl Agenturer showroom
Östra järnvägsgatan 23, Stockholm

PS. Inbjudan till kvällseventet 15 nov skickas ut separat då antalet platser är begränsade – vill du försöka haffa en plats så får du gärna skicka ett mail till event@dahlagenturer.se så hör vi av oss så snart vi kan.

Entière är en holistisk design studio med en multidisciplinär approach till identitetsdesign och inredning för alla sinnen, i syfte att ge djup, mening och enhetlighet till identitetsbärande rum, inredningar för en kreativ livsstil och engagerande utställningsdesign för museum och kulturella institutioner.

Entière betyder hel och det är just det holistiska tänkandet som är hjärtat i hela verksamheten. Utöver uppdragen, som spänner över utställningsdesign för museum såsom Östasiatiska, Medelhavsmuseet och Vrak, för kreativa kontor som den erkända designbyrån BVD, till mer konceptuella installationer såsom den prisbelönta restaurangen ’Gone fishing’ för designmässan Interieur Biennale, utforskar och experimenterar studion med utgångspunkt i det holistiska förhållningssättet för att bidra till ett paradigmskifte, ett nytt sätt att se på design och designerns uppdrag. Det bildar, genom utställningar och samtal in till erfarenhetsutbyte och ger näring och insikt till uppdragen och uppdragsgivarens verksamhet.
Studion arbetar främst med platsspecifika, bespoke, möbler unikt tillverkade för de olika projekten. Nu kan vi även presentera deras ’Les Objet artisan collection for a creative lifestyle’, en studiokollektion möbler och inredningsdetaljer för en kreativ livsstil.

Ajax loader
Fråga oss!
Dra filer hit eller
Godkända filtyper: jpg, jpeg, pdf, doc, png, Max filstorlek: 283 MB.