Designveckan i backspegeln

Tack!
Vi vill rikta ett megastort tack till alla er som besökte och hängde med oss under designveckan, i vårt showroom samt på mässan och på stan. Vår nya lounge och
utställning skålades in med bravur under tisdagens cocktail och på torsdagen hittade vi ett nytt uppskattat format för våra artist talks som vi absolut kommer köra igen. Tack till Marie Dreiman på Filter Studio och Charlotte Ryberg på Entière för sina inspirerande och lärorika ’talks’.

Tack för fint samarbete:
100Gruppen – för att vi fick vara med och berätta om vårt cirkulära erbjudande.
Astrid – för alla underbara tyger i vår lounge.
By Wind – som tryckte våra nya kataloger (säg till oss om du inte fått men vill ha).
Massproductions – som använde vår matta 2432 i utställningen ’Sculptures from the Factory’ (tips! visas fortfarande på Sven-Harrys konstmuseum).
Marie-Louise Hellgren – med sina återvunna produkter, t.ex. bordet ’Sten på ben’.
NCS – för vår permanenta arbetsstation med färgkartor, kulörprover och colourpins.
Nude Ateljé – med de mäktiga borden NOTKATE.
OFFECCT – som använde vår textila platta ’Bror’ (av återvunnet Econylgarn)
som färgstark botten i hela sin fina monter.
Senab / Edsbyn – för att vi fick äran att möblera upp er bar (och tack för festen!).
Sophia Bratt – som skapade den ljuvliga oasen The Gallery där bl.a. Folkforms ull/jutematta ’The Blue Tapestries’ och lampan ’L’art Plisse’ visades.

Grattis Folkform!
Designveckan började ju på allra bästa sätt när Folkform tog hem priset ’designer of the year’ under nystiftade Scandinavian Design Awards.
Som de flesta av er ju vet vid det här laget har Folkform designat ull/jute-mattan ’The Blue Tapestries’ för vår äldsta leverantör Louis de Poortere, i ett samarbete initierat av oss. En kollektion som nu mynnat ut i flera färgställningar och fått namnet ’Monochromes’ – vi visar fyra nya färger i vårt showroom och hela kollektionen fotas just nu för att snart komma upp här på hemsidan (i sällskap med deras underbara textila bordslampa ’L’art Plissé’).

Psst! Utställningen ’Pleated for Frank’ pågår fortfarande på Svenskt Tenn, med vår gröna ullmatta Richelieu i en bärande biroll.

Snick å snack
Andra snackisar bland våra nyheter var den hantuftade mattan ’Island’ av ull och silke från JoV som hänger på väggen i vår lounge – och är lika delar konstverk som matta.
Och på tal om konst.. våra tre nya konstverk i serien Neoseries av Klas Ernflo – den första svenska konstnären att tas upp av Santa & Cole i deras ständigt växande katalog – och finns nu att beställa via oss. Här till höger ses ’The most incredible thing’. De andra två verken heter ’Laura’ och ’Bus stop bell’ och hittas här.

Välkommen till Östra järnvägsgatan 23
Vårt showroom är öppet måndag-fredag 9-17 så välkommen in för att tanka ny inspiration, kolla nyheter, ta en kaffe (ping! Lykke Kaffegårdar och DADA Coffee)
eller ta ett möte för ditt inredningsprojekt. Boka via hemsidan eller droppa förbi.
På showroombilden från vänster: mattan ’Fields’ från Marie Dreimans kollektion ’Curved Colours’ följt av Entières textila skärm ’Sequence’ och sist men inte minst Folkforms ull/jutekollektion ’Monochromes’.

Gå direkt till vår bokningssida ifall du vill förboka ditt besök.

Ajax loader
Fråga oss!
Dra filer hit eller
Godkända filtyper: jpg, jpeg, pdf, doc, png, Max filstorlek: 283 MB.