Vår historia

Det började 1975...

Linda och Alexanders far Arne Dahl startade företaget 1975, då som agent för Louis de Poortere – som vi fortfarande är agenter för. Under heltäckningsmattans glansdagar (då det varje år såldes ca 15 miljoner kvadratmeter matta i Sverige) sköt Dahl Agenturer fart, framförallt via showroomet på anrika Strandvägen 7B. Via ett nära samarbete med arkitekterna roddes flera stora prestigeprojekt i land, tex Trygg-Hansa (40.000 kvm!), Volvo, Bosch och Arlanda (dit ett specialmönster som sedan blev en standardprodukt i Europa, utvecklades). Spana gärna in vår referenslista här till vänster.

För Linda (som till och med hade heltäckningsmattor i samtliga rum i dockskåpet) och Alexander var mattor helt enkelt en del av vardagen, och Alexander började följaktligen jobba åt pappa Arne redan 1990 (Linda 1996). Under nittiotalet blåste det sen snåla vindar för det textila golvet och en hårdgolvstrend svepte in över landet. Och istället för att styra skutan mot linoleumgolv och liknande breddades kollektionen med möbler och belysning från flera ledande europeiska designproducenter. Kvar sedan den eran är nu endast vår älskade spanska belysningsleverantör Santa & Cole, som vi nu representerat i över 15 år och tillsammans med alla mattor utgör, i vårt tycke, helt unika sortiment - en stark kollektion för kontor, hotell, läromiljöer och privathem.

Sedan 2009 huserar vi i vårt showroom på Östra Järnvägsgatan 23, och Arne tittar allt som oftast in och beskådar stolt in sin skapelse som nu lever vidare via barnen med personal. Då såväl Lindas som Alexanders barn leker bland våra mattrullar tror vi oss kunna gissa hur den här familjehistorien eventuellt fortsätter...

lindalex_1977 arne1983

arne_svv